5 eenvoudige oplossingen voor het opruimen van kleine ruimtes

Nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen, zijn we ons meer bewust geworden van de beperkingen van onze ruimtes. Waarschijnlijk heeft dat veel te maken met opbergruimte (of het gebrek daaraan). In deze blog deel ik 5 eenvoudige tips om kleine ruimtes te helpen organiseren.

1. Zet uittrekbare lades en manden onder je meubels.
Zelfs de kleinste ruimtes kunnen nuttig zijn. Denk aan een uittrekbare bak op wieltjes onder de bank of manden onder een dressoir die kinderen tevoorschijn kunnen halen om bij hun speelgoed te kunnen. Zo’n bak kan je in veel winkels kopen, maar je kan het ook makkelijk zelf maken. Door zelf aan de slag te gaan kan je optimaal gebruik maken van de ruimte die er is.

opbergen onder bed

2. Gebruik de ruimte boven deuropeningen.
Het gebruik van de anders verloren ruimte boven deuropeningen is ideaal voor bijvoorbeeld smalle gangen en kleine badkamers. Door planken boven de deuropening te plaatsen, maak je de ruimte op de vloer vrij. Daarnaast creëren de wandplanken ook een knusse uitstraling. Nog beter als er niet genoeg ruimte is voor een nachtkastje.

3. Optimaliseer de ruimte onder je bed.
In bedden met opbergruimte kan tot drie keer meer worden opgeborgen dan in bedden met lades. En wanneer je het bed sluit en alles opgeborgen is, creëert het een veel rust

 

v

 

4. Droog je kleren aan een rek aan het plafond.
In veel woningen is het een uitdaging een goede plek te vinden om de was te laten drogen zonder dat het rek in de weg staat. Een plafondrek is een goed alternatief voor kleine ruimtes. Het bespaart vloerruimte en kan omhoog of omlaag worden gehesen om de was boven hoofdhoogte te drogen. Het is de perfecte oplossing voor gangen, badkamers of logeerkamers.

Opbergen 3

 

5. Kies voor multifunctionele meubels.
Zoek naar meubilair dat gemakkelijk kan worden verplaatst en meerdere functies tegelijk kan vervullen. Dit kan bijvoorbeeld een boekenkast zijn met een uitklapbare plank waar je vanaf een laptop kunt werken en deze aan het einde van de dag kunt sluiten. Ook meubilair op wielen is een goede tip, omdat het dan makkelijk uit de weg kan worden geschoven.

 

handtekening noa