beddengoed kopen

De mooiste dekbedovertrekken

Een mooi dekbedovertrek maakt je slaapkamer compleet! Maar waar koop je de leukste overtrekken? In deze blog vertel ik wat over de 5 mooiste Nederlandse merken.

Wanneer je een nieuw dekbedovertrek wilt aanschaffen begint de zoektocht met de vraag welk formaat je moet hebben?
Soms is het lastig om de juiste maat te vinden voor jou bed. Het is handig om je eigen bed als houvast te nemen. Heb je een eenpersoons bed? Dan is een overtrek met het formaat 140 x 200/220 het meest geschikt. Heb je een twijfelaar? Dan kun je kiezen voor het formaat 160 x 200/220. Heb je een tweepersoonsbed? Hierop leg je vaak een dekbed van 200 x 200/220. Het kan ook groter; 240 of 260 cm breed.

Verder shoppen wij altijd het liefst onze dekbedden bij Smulderstextiel.nl

De mooiste merken  (vinden wij dan!)

 

beddengoed van essenza

Essenza

Maak van je huis een elegant persoonlijk kunstwerk. Essenza heeft een ruime keuze aan hun zelfontworpen dekbedovertrekken. Achter bijna elk dekbed zit een verhaal over hoe de ontwerpers geïnspireerd zijn hun overtrekdesign te maken. Ze halen hun inspiratie vooral uit de natuur en de kunst. Mooie kwaliteit, fijne kleuren en unieke prints zijn hier te vinden.
Oorsprong: Het bedrijf is begonnen in een studio in Utrecht en inmiddels, na ruim 30 jaar bestaan, zijn ze actief in bijna 40 landen! Ze hebben hun vleugels dus goed uitgeslagen.

beddengoed van snurk

Snurk
Van rustige, simpele overtrekken tot unieke en grappige designs. Voor ieder zijn smaak is hier wat te vinden. Het doel van Snurk is om een zo mens- en planeetvriendelijk mogelijk merk te zijn.. en dat gaat ze goed af! Al hun dekbedovertrekken worden gemaakt van 100% biologisch katoen. Ze bezoeken de fabrieken en naai ateliers in Portugal met regelmaat om met eigen ogen te zien dat de werkomstandigheden in orde zijn.
Oorsprong: De twee oprichters van het bedrijf zijn in 2007 begonnen met 1 print: een kartonnen dozen print op een dekbedovertrek, hiermee wilden ze zwerfjongeren helpen. Maar toen kwam de vraag: ‘houden we het bij een eenmalig project of gaan we er meer door?’. Gelukkig zijn ze er mee verder gegaan en kunnen wij nu genieten van hun fantastische designs.

 

beddengoed van crisp sheets

Crisp Sheets
De naam van dit merk verwijst naar het knisperende beddengoed, alsof het net gewassen is. Het textiel is namelijk met een specifieke techniek geweven wat er voor zorgt dat de stof krakerig blijft. Subtiele prints en zachte kleuren; echte rustgevende overtrekken zijn hier te vinden. Naast beddengoed heeft dit merk ook meubilair, servies, kaarsen en nog veel meer.
Oorsprong: Toen de oprichter van dit Amsterdamse merk een appartement kocht besteedde ze veel tijd aan het inrichten en het vinden van speciale items voor in haar interieur. Het enige ding dat ze niet kon vinden was beddengoed dat paste bij haar stijl, het was vaak te simpel, van slechte kwaliteit of gewoon erg prijzig… Dit was het moment waarop ze tot het idee kwam haar eigen merk te beginnen, met beddengoed dat er perfect uitziet en voelt. Het dekbed dat zij ontwierp houd het gevoel van een vers opgemaakt bed.

 

 

beddengoed van damai

Damai
Damai heeft een ruime keuze aan dessins. Van rustige kleuren en prints tot de meest opvallende ontwerpen. Ook is er een ruime keuze van stofsoorten. Als je extra luxe wilt, kun je kiezen voor linnen of katoensatijn. Dit zijn beide kwalitatief hoogwaardige stoffen waaronder je helemaal uitgerust en zen wakker kunt worden.
Oorsprong: Het Twentse bedrijf kijk niet trends, maar naar stijl als een gevoel, een energie of karaktereigenschap. Pas dan vind je de juiste kleur, vorm en materiaal dat perfect bij jou past.

 

beddengoed van Tinne en Mia

Tinne & Mia
De collectie van Tinne en Mia bestaat uit beddengoed van grafische patronen en stijlvolle kleuren. Soms klassieke designs waar een unieke draai aan is gegeven. Ze hebben ook tassen, stationary, kaarten en behang.
Oorsprong: “Follow your dreams, they know the way”. Deze zin waarmee het allemaal begon, blijft inspireren. De oprichters van dit merk genieten van de kleine dingen en laten het niet bij dromen alleen. Met hun ontwerpen vertellen ze mooie verhalen in tastbare vorm.

 

Mocht je nou op zoek zijn naar beddengoed voor je kinderkamer? Wij hebben onze favorieten ook in kant en klare meubelsets samengevoegd. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van deze complete meubelsets in onze shop.

Totaalprijs van deze complete kinderkamer is normaal €1467,80 maar wij bieden hem aan voor  €1291,66

Je shopt hem  – hier- 

complete kinderkamer

Totaalprijs van deze complete kinderkamer is normaal €1920,80 maar wij bieden hem aan voor  €1690,30

Je shopt hem  – hier- 

 

Totaalprijs van deze complete kinderkamer is normaal €845,95  maar wij bieden hem aan voor  €744,95

Je shopt hem  – hier- 

 

 

 

Liefs,

Annemijn