Imm Cologne 2020

Imm Cologne: Interieurtrends 2020

Maandag 14 januari is de internationale interieur vakbeurs Imm Cologne van start gegaan. Op de dinsdag zijn wij, net als veel anderen vroeg op pad gegaan naar Keulen om daar een hoop inspiratie op te doen. In deze blogpost kun je wat foto’s van trends zien die ons op zijn gevallen en meegenieten van ons avontuur op deze Duitse woonbeurs.

Webbing rotan/ gaatjesmat was in de jaren 70 een grote hit (denk maar aan dat superbekende Thonet 209 stoeltje).

Webbing is een rotan maar op een andere manier gevlochten, daarom zitten er van die leuke, grotere gaatjes in. In 2019 zagen we ook regelmatig items langskomen met deze gaatjesmatten, maar nu, in 2020, is het helemaal niet meer weg te denken.

Uiteraard in een iets moderner jasje dan de klassieker van Thonet. Ken je ‘m nog? de Thonet 209 stoel?

Je ziet rotan vooral in geweven vorm. Van manden, fauteuils, vloerkleden tot lampen, werkelijk alles hebben we wel langs zien komen. Eigenlijk is deze trend overal in iedere stijl toe te passen door de neutrale kleur.

De sfeer wat het materiaal rotan met zich meebrengt is al een tijdje ‘hip’ maar zoals het er nu naar uit ziet is dat voorlopig nog niet over. Zo hebben wij op de beurs ook wat foto’s gemaakt van wat items waar we deze trend in terug zagen. Meer over deze trend kun je hier lezen.

Alles is terug!

In 2019 hebben we daar al even een voorproefje op gekregen maar in 2020 gaan we weer een stapje verder terug in de tijd. Sixties, Seventees en de Eighties zijn al vanaf 2015 ‘geland’ in het interieur maar vergeet ook zeker niet dat we nog verder terug kunnen.

Art deco en Art nouveau invloeden, ze komen er ook echt aan en wij vinden het heerlijk! Vinden jullie het leuk als we hier nog wat verder op in gaan in een aparte blog?

Terrazzo, terracotta gekleurde wanden en met velours bekleedde.., tja, wat niet?

Eigenlijk kon de hele stand van Dutchbone weer geweldig gebruikt worden als inspiratiebord voor de toekomst. De volgende items zijn het nieuwste van ’t nieuwste, kijk ook even goed naar die prachtige goudbruine/gele stofkleuren.

De roze fauteuil is overigens van Zuiver!

We waren ook erg benieuwd naar de stand van Kare Design. En niet zo’n beetje ook! Hier keken we van tevoren al naar uit. Kare is een merk dat originele, opvallende en soms zelf een beetje gekke items in z’n collecties heeft. Zo bij elkaar in een stand, daar moet je van houden. Maar het kan ook heel leuk zijn om juist een, of een paar items in je interieur toe te passen. Een grotere knipoog kun je niet geven toch?

Verder zijn we nog even specifiek bij BePureHome gaan kijken, een van ons favoriete woonmerken. Hieronder delen we nog wat foto’s. 🙂

Ons hoofd zit vol nieuwe ideeën en van al dat denkwerk kregen we toch een honger! Een jaarlijkse traditie is het om bij FRÜH am Dom te eten, dus die traditie blijft er gewoon in.

Tot volgend jaar Keulen!

Liefs,

Mandy en Lucia

Lucia Mooij interieuradviseur Alkmaar
Noa-Fenna