Mascha en Gregor woonkamer

Interieur Mascha en Gregor: van moodboard naar ontwerp

Hoe is het interieur van Mascha en Gregor tot stand gekomen?

Een vraag die wij meer dan eens onder de vlogs van Mascha en Gregor hebben gelezen. Want ja, wij lezen maar wat graag mee wat jullie van al onze ideeën vinden. Hoe is het interieur Mascha en Gregor tot stand gekomen en waar is het allemaal begonnen?

Wij vonden het wel een goed idee om dit te verwerken in een blog, dus pak een lekker kopje thee en lees met ons mee.

Het interieur Mascha en Gregor is niet zomaar als aanvraag bij ons binnengekomen. Noa gaf aan te hebben gezien dat Mascha van @beautygloss een interieurontwerper zocht! ‘Dat moet jij doen, Luus’ riep ze door de kamer. Waarop Luus dacht; Tof! Ik stuur wel een mailtje en dan zien we wel!

En verhip, zo kwam er spoedig een reactie terug en na meteen een datum te hebben doorgestuurd voor een persoonlijke kennismaking stonden we daar een dag later al op de stoep.
Vanaf moment een, een gezellige, duidelijke meeting waar we meteen een hoop inspiratie uit konden halen en duidelijk kregen wat er van ons verwacht werd. Ruim een uur later stonden we buiten, een hoofd vol inspiratie en we konden niet wachten om aan de slag te gaan. Maar, ook wel handig, eerst even een akkoord afwachten.
We waren duidelijk niet de enige die voor Mascha en Gregor interieur wel wilden ontwerpen, maar niet veel later konden we aan de slag! Vrijwel meteen hebben we die eerste inspiratie dan ook in beeld gebracht. En soms komt inspiratie uit een onverwachtse hoek, dit keer uit een lampje van Fonq en een burning man boek.
Beliani Hanglamp Holo

Het interieurontwerp voor Mascha en Gregor moest écht eigen worden.

Kleuren die zij mooi vinden, inspiratie uit hun leven en niet onbelangrijk elke ruimte moet picture-perfect worden. Want, ja, daar wordt nogal eens gevlogt.
Om het interieurontwerp goed te starten beginnen we dan ook altijd met een onderzoek naar de klanten. Want wie zijn Mascha en Gregor van Vloggloss en Beautygloss dan eigenlijk? Erg handig dus dat er honderden filmpjes online te vinden zijn over hun leven.

Burning man als inspiratie

Iets dat op tafel kwam tijdens onze kennismaking was een boek van Burning Man. Mascha en Gregor zijn daar helemaal weg van en dat zouden ze ook graag terugzien in hun interieurontwerp.
Nu zijn wij daar nooit geweest (helaas), maar zij wel. Dus zochten we naar afbeelding van hun, bij Burning Man.
Welke kleuren zien we? Wat voor stijl is Burning Man? Hoe word gebruik gemaakt van licht en welke combinaties kunnen we allemaal gaan toepassen. Een kort antwoord is daarop makkelijk: Veel kan en mag.
Holografische kleuren en prints, bijzondere ‘wicked’ items en ergens wat girly ofwel Kawaii zien we ook wel terug. Cartoons en bijzonderheden past sowieso al wel bij wie wij dachten voor ons te hebben.

 

Persoonlijke foto’s gebruiken in het moodboard

We hebben diverse afbeeldingen van de instagram pagina’s gehaald en deze per ruimte verdeeld. Deze afbeeldingen werden leidend per ruimte. Uit deze afbeeldingen halen we kleuren, sfeer en algemene stijl en proberen we hierop verder te ‘borduren’ in de rest van het interieur bij Mascha en Gregor.

Hieronder zie je de diverse moodboards zoals we die gemaakt hebben.
woonkamer mascha beautygloss

Mascha heeft overigens ook een leuke vlog over diverse moodboards gemaakt, deze kun je hier terugkijken:
Woonkamer moodboard vlog
Slaapkamer moodboard vlog
Beautygloss moodboard

Voor de woonkamer hebben we een lichte, vrolijke foto gebruikt waarin die holografische, pastel achtige kleuren weer terugkomen. De ruimte leent zich perfect om de hoogte in te gaan en omdat opbergruimte bovenaan de prioriteiten lijst stond hebben we dan ook veel maatwerk in de woonkamer verwerkt. Pastelkleuren peach en mint zorgen voor een vrolijke sfeer en de rest hebben we basic gehouden zodat er 2 andere combinaties uit zullen springen. Zo hebben we bij de eettafel een bijzondere vitrinekast met groen marmer bedacht. Dit marmer komt terug in de keuken en een van de salontafels.
Ook de walnoot kleurige Woodupp panelen zijn niet zomaar een snelle keuze, er is over nagedacht! Ze omarmen de kleur van de trap, werken akoestisch en benadrukken de verticale lijnen in de woning. Dit komt namelijk ook weer terug bij de eettafel. 3 zones in de ruimte, die door materiaalkeuzes en kleuren toch met elkaar samenkomen en niet storend zijn door hun bijzondere uiterlijk.

De 2D indelingen en de conceptborden waren pas het begin!

Tegelijkertijd met de moodboards hebben wij diverse 2D indelingen toegestuurd waarbij we trachten de diverse mogelijkheden te laten zien per ruimte. Hoe kun je de bank bijvoorbeeld neerzetten en welke opstelling kiezen we voor het bed? Daarna hebben we deze keuzes verder uitgewerkt naar een 3D ontwerp waarbij niet alleen de kleuren om de muren, maar ALLES inzichtelijk is geworden. Van kussentje op de bank tot een wandlampje van Hartendief in de kamer van Mila en van maatwerk wandmeubel in de slaapkamer tot paarse kitchenaid in de groen marmeren servieskast.
interieur mascha beautygloss

De laatste hand gaat Eijerkamp overnemen, zij gaan al het los zittende meubilair leveren. We zijn dan ook onwijs benieuwd naar deze invulling. Eijerkamp heeft goed gekeken naar ons ontwerp in de zoektocht naar alternatief meubilair. Sommige items hebben we al gezien, hebben we nog mee geholpen met de keuze andere elementen zijn voor ons ook een verassing. We kijken dan ook enorm uit naar de oplevering! Jullie ook?

Meer tekeningen of filmpjes van het ontwerp zien? Kijk dan even op onze instagram pagina.
In deze aparte blog schrijven we wat meer over de fantastische kamer van Mascha @Beautygloss

Veel liefs,

Team Mooij Designs