Nieuwe keuken kopen

Nieuwe keuken; waar begin je.

Nieuwe keuken nodig? Maar waar nu te beginnen?
 
Wat maakt een keukenontwerp nou mooi en functioneel? Ik denk dat bijna elke Nederlander minimaal 1 keer op een dag in de keuken te vinden is. Dus het is zaak dat er nagedacht is over de indeling. Er moet genoeg ruimte zijn om je te bewegen en opbergruimte is een key wanneer je niet houd van een aanrecht vol apparaten. Ook zijn de materiaalkeuzes erg belangrijk hiermee maak je de keuken eigen en persoonlijk. Ook geeft het rust om te weten dat je keuken nog vele jaren mee gaat. 
 
Maar wat maakt die keuken nou leefbaar. Natuurlijk is dit voor iedereen anders. Maar de plaatsing van de keukenapparatuur is hier een belangrijke factor. Een handig ezelsbruggetje is de keukendriehoek; gootsteen, koelkast en kookplaat. Deze drie functies moeten samen een driehoek vormen in het interieur. Om nog een voorbeeld te geven: wanneer je eten kookt is het handig om de gootsteen in de buurt van de afvalbak te hebben en naast de vaatwasser dit voorkomt dat je constant heen en weer moet lopen tijdens het koken. Ook is het handig om genoeg lege aanrechtruimte naast het fornuis te hebben.
 
De rust in de keuken creëer je door alles netjes uit te lijnen. De hoogte en breedte van de lades in combinatie met de apparatuur.  Wanneer je een kookeiland heb, moeten de verhoudingen kloppen. Het kookeiland moet niet te klein zijn, maar te groot is ook niet mooi.
 
Maar hoe maak je jou keuken nou echt persoonlijk?
Dit kan je doen door materialen en kleuren te combineren en met licht kan je ook veel sfeer creëren. Wil je verschillende stijlen combineren in de keuken gebruik dan zwart en wit als verbindende factor. Wanneer je een kleine ruimte hebt en je gebruikt veel zwart dan gaat deze ruimte al snel zwaar aanvoelen. Een witte keuken kan daarentegen in een grootte ruimte saai ogen zonder diepte.
 
Ook de inductiekookplaat is niet langer standaard en functioneel. Iedereen kent wel de zwarte inductiekookplaat, maar wist je dat deze kookplaat tegenwoordig ook in champagne-roze, zwartgoud en marbel look te verkrijgen is. Met dit soort details kan je jouw keuken ook echt persoonlijk maken.
 
En ten slotte  de verlichting. Verlichting is vaak toch wel een ondergewaardeerde factor in het gehele interieur. Maar wanneer je de keuken goed verlicht zorg je ervoor dat de keuken nog fijner is om in te werken.