klein wonen styling tips

Stylingtips: Klein wonen

Een klein huis of appartement inrichten is vaak zo makkelijk nog niet. Want waar laat je al je spullen wanneer je hier de ruimte niet voor hebt?  Gelukkig zijn er een hoop handige en leuke tips die je bij deze klus kunnen helpen.

 

Naast een aantal nadelen zijn er ook genoeg voordelen om klein te gaan wonen. Een groot voordeel is dat het vaak een hoop scheelt in kosten en schoonmaak. Ook ga je meer letten op je koopgedrag, je kunt immers een stuk minder spullen kwijt. Want hoeveel spullen heb je daadwerkelijk echt nodig?

 

Laten we beginnen bij de eerste tip als het gaat om de inrichting van een kleine woning. Hoe zorg je ervoor dat je dat je ruimte toch rustig oogt? Bij deze stap is het handig te beginnen bij de kleuren die je in de ruimte toepast. In de blog ‘Je interieur op frissen met kleur’ heb je kunnen lezen hoe bepaalde kleuren invloed kunnen hebben op hoe groot de ruimte oogt. Bij klein wonen dus een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Door gebruik van lichte kleuren zal je merken dat de ruimte ruimtelijker oogt, waardoor je meer rust creëert.

 

Tip: Neem in de keuze van de kleur ook je vloer mee, een lichte vloer draagt hetzelfde ruimtelijke effect met zich mee.

klein wonen styling

Nu we de basis op orde hebben blijf je natuurlijk nog steeds met al je spullen over, want waar kan je die kwijt? Gelukkig zijn er genoeg opberg tips die je in deze situatie een handje kunnen helpen.

 

Werk in de hoogte

Wanneer je weinig grond oppervlakte hebt is het erg handig in hoogte te gaan werken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kamerhoge kasten of wandplankjes. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Tip: Wil je niet dat de ruimte rommelig oogt door alle spullen? Neem dan een gesloten kast, hierdoor kan niemand je spullen zien maar heb je wel een plek om het op te bergen.

klein wonen stylingtips

Multifunctionele meubels

Er zijn ook genoeg leuke meubels te vinden met dubbele functies. Zo heb je bijvoorbeeld een bank met opbergruimte, bed met lades en een spiegel met daar achter opbergruimte. Onwijs handig want hierdoor heb je een stuk minder meubels nodig.

Tip: Wanneer je toch graag je eigen meubels wilt behouden kan je beter kiezen voor een aantal grote dan vele kleine. Je creëert daardoor meer rust.

 

Transparante meubels en/of elementen

Naast opbergruimte zijn er nog een aantal aspecten die ervoor kunnen zorgen dat je ruimte rustiger oogt. Dit kan door onder andere transparante meubels en/of elementen toe te passen, het geeft de ruimte een luchtige uitstraling. Je kunt hierbij denken aan een glazen tussenwand, een glazen salontafel of een transparante vaas.

Tip: Door het toepassen van een spiegel zorg je en voor meer licht in de ruimte en laat de ruimte groter lijken.

 

Tussenwanden

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het toepassen van een glazen tussenwand een handige oplossing. Dit geldt eigenlijk voor tussenwanden in het algemeen. Het zorgt ervoor dat je de ruimte zonder al te veel vloeroppervlakte te gebruiken, in tweeën kan splitsen. Op deze manier heb je toch het gevoel dat je verschillende ruimtes hebt en dat is iets wat je interieur al gelijk al veel rust geeft.

 

Verlichting

De laatste tip is het toepassen van de juiste verlichting. Dit is altijd belangrijk bij de inrichting, maar is al helemaal essentieel in een kleinere woning. Helaas is niet elk huis voorzien van grote ramen, vandaar dat de keuze voor juiste verlichting erg belangrijk is. Door gebruik te maken van verschillende hoogtes, denk hierbij aan een vloerlamp, hang lamp en een wandlamp, zorg je ervoor dat de ruimte groter oogt.

 

Er zijn dus genoeg manier om rust te creëren in een kleine woning. Kom je er toch zelf niet helemaal uit dan kun je ons altijd inschakelen!  

Liefs, Fenna Veenstra