halstyling

Tips om de hal te stylen!

De hal, eigenlijk ook wel het visitekaartje van je huis. Maar toch een vaak een ‘vergeten’ plekje als het aan komt op de inrichting hiervan. Herkenbaar?

Met een aantal eenvoudige tips kun je je hal weer voorzien van een frisse look!

Naast dat je de hal mooi ingericht wilt hebben moet hij vooral natuurlijk functioneel zijn. Maar hoe breng je deze twee aspecten het beste samen?

 

KLEUR KEUZE

Een hal is vaak een wat kleinere ruimte dan de rest van de ruimtes in je huis. Het is hierbij belangrijk rekening te houden met je kleurkeuze. Ik hou zelf heel erg van warme donkere kleuren, wel is dat in een kleine ruimte vaak minder handig. Wanneer je wilt dat de ruimte groter oogt kun je het beste kiezen voor lichte kleuren. Ook kun je door een halve wand te schilderen de wand groter laten lijken, wat er overigens ook nog eens heel leuk uit ziet! Als je juist wilt dat de ruimte knus oogt, hoef je je niet druk te maken om je kleurkeuze. Wel zal ik in dit geval kiezen om niet alle muren in een donkere kleur te schilderen. Kies bijvoorbeeld voor één wand een donkere kleur en laat de andere wanden wat lichter, dit zorgt voor meer rust.

 

WANDEN BETREKKEN`

Doordat je vaak niet zoveel grondoppervlakte hebt is het handig om je wanden te betrekken in je ontwerp. Denk hierbij aan leuke fotolijsten, wandplankjes of een kapstok aan de muur

Tip: Door een spiegel toe te passen zorg je voor meer licht en laat je de ruimte groter ogen. Overigens staat het ook nog eens heel leuk en is het bovendien ook erg praktisch als je nog even wilt kijken hoe je er uit ziet voordat je de deur uit gaat.

 

TRAP BETREKKEN

In veel hallen zit er een trap naar de boven verdieping. Je kunt op verschillende manieren de trap betrekken bij de hal. Zo kun je bijvoorbeeld onder de trap een kast maken, deze ruimte ben je toch al kwijt dus kun je het maar beter goed benutten! Ook kun je de trap betrekken bij de hal door dezelfde kleuren toe te passen op de wand van de trap of de reling.

 

LICHT

Net als kleur kan ook licht heel veel invloed hebben op hoe de ruimte oogt en de sfeer hiervan. Ook is het erg belangrijk goed licht te hebben wanneer je in de avond laat thuiskomt of vroeg weg gaat in de ochtend. Je kunt ervoor kiezen om sfeerverlichting en/of functionele verlichting toe te passen. Bijvoorbeeld een leuke hanglamp als eyecatcher en spots die de ruimte oplichten.

 

PLANTEN

Ah ik ben er dol op! Planten en bloemen kunnen enorm veel doen voor de sfeer van een ruimte. Daardoor mag je dit ook zeker niet vergeten in je hal! Het geeft de ruimte een warme en ook veilige uitstraling. Het is immers de grand entree van je huis, je wilt natuurlijk wel zorgen dat mensen zich welkom voelen.

Liefs, Fenna Veenstra