Rotan Interieur

Trend: Rotan interieur

Dit jaar zit vol verrassende en nieuwe trends, waaronder ook een persoonlijke favoriet van mij, namelijk: rotan. Deze trend straalt ontspanning uit en geeft je huis een natuurlijke uitstraling. Kenmerkend zijn de zachte houttinten gemengd met natuurlijke kleuren.

 

Sommige zullen wel denken ‘Nieuw, dit zie je toch al jaren?’ En dat klopt, helemaal nieuw is hij niet! Al vaker weet deze trend keer op keer weer terug te komen. En dat is niet voor niks.

 

De reden dat deze trend zo geliefd is, komt doordat hij in zo ontzettend veel interieur stijlen thuis past. Rotan is een stevige rietsoort die op veel manieren kan worden toegepast.

Door de lichtbruine kleur oogt het heel erg rustig wat zorgt voor de ontspannen sfeer. Je ziet rotan op veel manieren terugkomen. Zowel in accessoires, meubels maar ook in lampen.

 

Vaak wordt het materiaal gevlochten wat een onwijs leuk effect met zich mee brengt. Deze toepassing wordt ook wel ‘webbing’ genoemd. Een van de allerbekendste, en in mijn ogen ook het tofste item in deze trend, is de webbing kast. Het prachtige houten frame met als deuren het gevlochten riet.

 

Deze trend is vele merken ook niet voorbijgegaan. Je ziet deze producten bij veel verschillende winkels terugkomen. Vooral het merk HK-living biedt een groot assortiment aan met veel verschillende rotan producten. Met als pronkstuk van de collectie de wel bekende webbing kast die wordt aangeboden in verschillende uitvoeringen.

 

Met rotan kun je dus niet snel de mist in gaan! Ook zal het nog zeker een tijdje met ons mee gaan. Ben je ook benieuwd hoe je dit op een leuke manier kan toepassen? Op Pinterest hebben wij een bord aangemaakt, dus neem hier gerust een kijkje.

 

Kom je er zelf nog niet helemaal uit en zou je graag wat woonadvies willen voor een rotan interieur? Neem contact met ons op!

 

 

Shop de stijl:  

Hanglamp Triangle   https://hkliving.nl/wicker-hanging-lamp-triangle-natural-l/

ZWARTE STOEL  https://hkliving.nl/rattan-dining-chair-black/

EETTAFEL  https://hkliving.nl/pillar-dining-table-round-white/

WEBBINGKAST  https://hkliving.nl/retro-webbing-cabinet-light-grey/

SCHILDERIJ ZWART/WIT  https://hkliving.nl/art-frame-benjamin-ewing/

SCHILDERIJ VROUW= https://hkliving.nl/tiny-art-frame-s-stella/

ZWARTE LAMP= https://hkliving.nl/metal-triangle-floor-lamp-black/

FAUTEUIL= https://hkliving.nl/retro-lounge-fauteuil-boucle-cream/

KLEED=  https://hkliving.nl/bath-mat-90x175cm/