Tuin zomerklaar

Vakantie in eigen tuin

Vakantie thuis vieren – zó maak je de tuin zomer-klaar!

 

Vakantie betekend voor ons, buiten zijn. Buiten leven en genieten van de zon. Er zijn verschillende redenen om niet op vakantie gaan, maar helaas zal het Covid-19 virus dit jaar de meest voorkomende reden zijn.  Besteed de kosten die je normaal aan benzine besteed of aan een vliegticket uitgeeft eens aan de tuin!

 

Niemand houdt het een hele dag uit in de volle zon, daarom is het creëren van schaduw ontzettend belangrijk. Plant nu alvast struiken die hoog worden, zodat die in de zomer schaduw creëert. Parasols en schaduwdoeken geven ook de nodige schaduw en kunnen ook ingeklapt/opgeruimd worden wanneer de temperatuur daalt. Ook het weghalen van onkruid is een klus voor nu, want dan hoef je dat niet meer te doen als het 30 graden is.

 

Nu de schaduw gecreëerd is, wil je daar ook graag gebruik van kunnen maken. Door middel van een loungebank, ligbed en/of tuin set verleng je jouw woonkamer. Kleed de loungebank aan met zomers gekleurde kussentjes. Ook het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen (bijvoorbeeld riet) geven de tuin een natuurlijke look. Een tafelklem is een leuke eyecatcher in de tuin. Deze kan je decoreren zoals je zelf wilt met bijvoorbeeld plantjes, lampionnen en lampjes.

 

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de tuin, omdat het de tuin gezelligheid geeft. Je kan verlichting plaatsen op de looppaden, tussen de planten en als decoratie aan bijvoorbeeld de tafelklem of het tuinhuisje. Het geeft je de mogelijkheid om nog buiten te kunnen zitten wanneer het donker wordt en daarbij geeft het plaatsen van verlichting tussen de planten een luxe uitstraling aan de tuin.

Tuin zomerklaar

Deze tafelklem incl. 10 lampen koop je al voor €34,99 bij Intratuin!

 

Vergeet jezelf niet te verwennen en maak plaats voor de barbecue. Als je echt niet stil kunt zitten tijdens je thuisvakantie kan je lekker gaan tuinieren en misschien zelfs een moestuintje beginnen. Met je eigen gekweekte groentes en fruit kun je later nieuwe recepten proberen.

Liefs, Noa van Atten