kleur toevoegen

Interieur opfrissen met kleur

Ben je weer toe aan even iets anders? Soms kun je je interieur met een aantal kleine dingen al een compleet andere look geven. Vooral met kleur kun je onwijs veel doen! Het kan een ruimte in harmonie brengen en het een totaal andere sfeer geven. Een eenvoudige (en vaak snelle) manier om je interieur op te frissen.

opfrissen met kleur

 

WAND VERVEN

Laten we beginnen bij de meest gebruikte oplossing, een wandje verven. In praktijk wat makkelijker gezegd dan gedaan. Het is heel belangrijk om bij het kiezen van een kleur met een aantal dingen rekening te houden. Want hoe zorg je ervoor dat de ruimte in harmonie blijft?

Het is heel belangrijk voor jezelf goed na te gaan wat voor sfeer je wilt creëren. Ga je voor een ontspannen sfeer of hou je meer van levendigheid? Hierin speelt de kleur namelijk de meest belangrijke rol!

Verder is het belangrijk om de kleur op verschillende tijden van de dag te bekijken. Licht kan namelijk veel verschil maken in hoe de kleur uit valt. Dit geldt ook voor het lichtinval in je ruimte zelf. Heb je namelijk veel ramen in de ruimte? Dan zal de kleur een stuk anders uitvallen dan wanneer je dit niet hebt. Als je niet veel lichtinval hebt is het handig om te kiezen voor een lichtere kleur, hierdoor voorkom je dat de ruimte nog donkerder oogt dan dat hij al is. Wanneer je een erg smalle ruimte hebt is het ook handig te kiezen voor een lichtere kleur, hiermee oogt het juist weer ruimer.

Bij het kiezen van de juiste kleur is het ook heel belangrijk je meubels in je beslissing mee te nemen. Om er zeker van te zijn dat je ruimte in harmonie blijft kun je kiezen voor een kleur die in hetzelfde kleurenpalet valt. Wil je juist dat de kleur of een meubelstuk er uitspringt? In dit geval is het leuk om te kiezen voor een tegenoverstaande kleur, hiermee creëer je een onwijs tof contrast.

 

Wand groen schilderen

 

KLEINE STAPJES

Is een wand verven net een stapje teveel voor je? Gelukkig zijn er genoeg andere oplossingen die je ruimte kunnen opfrissen!

Zelf ben ik ontzettend dol op kunst en plaats ik het liefste de hele wand vol! Ook is het een eenvoudige manier om kleur in je interieur te brengen. Wel is het belangrijk om bij het kiezen hiervan rekening te houden met de kleuren die je verder hebt toegepast in de ruimte. Wanneer je een kleur telkens laat terug komen, in bijvoorbeeld de meubels, wanden en accessoires, creëer je een geheel.

Een andere leuke opfrisser is het plaatsen een vloerkleed. Dit kan je ruimte op een redelijk  eenvoudige manier al gelijk een hele andere look geven.

De laatste is een van mijn persoonlijke favorieten en ook simpelste manier om je ruimte op te frissen, namelijk het plaatsen van planten. Ze zorgen voor levendigheid en energie.

Er zijn dus genoeg manieren als het aankomt op het toepassen van kleur. Kom je er toch zelf niet helemaal uit, kun je ons altijd inschakelen! 
Liefs, Fenna Veenstra