Klassiek in een modern jasje

Je ziet het steeds vaker, stijlen die een terugkeer doen in de interieurwereld. Zo zien we dit jaar ook de klassieke stijl steeds meer terugkomen. Maar dit keer niet op de manier zoals we hem altijd kende.

Hoe moet je dat nu zien? Vaak koppelen mensen de klassieke stijl aan de grote oude kastelen of het interieur van de wat oudere generatie. Je bent er vaak of helemaal fan van of je hebt er niet zo veel mee. Die zwaarbeladen, oude en een tikkeltje overdreven stijl, en dat nu in een modern jasje?

Het is toch wel echt heel anders dan vroeger. De donkere kleuren en de gedetailleerde meubels en accessoires worden een beetje aan de kant geschoven. Er wordt nu vooral de focus gelegd op de ronde vormen. In plaats van donkere kleuren wordt er nu vooral gebruik gemaakt van aardse tinten. Wel zie je blauwe kleur ook veel terugkomen.

Wat gaan we dan eigenlijk wel terugzien van de stijl? Gelukkig wordt natuurlijk niet alles weggestopt, dat zou zonde zijn! Voor het materiaal gebruik zie je voornamelijk velvet veel terugkomen. Ook hebben ze de prachtige hoge kamerdeuren niet weg gelaten. Dat is vooral een aspect van klassiek wat ik onwijs mooi vind staan!

 

klassiek modern

 

Ook zie je vaak een contrast tussen het oude en het nieuwe. Hierbij wordt er een combinatie gemaakt tussen moderne meubels en een wat ouder klassiek meubelstuk. Zo kan je bijvoorbeeld bij een tweedehands winkel een onwijs tof klassiek item scoren en deze combineren met een moderner stuk. Wanneer je dit op de juiste manier toepast kan dit een ontzettend tof effect met zich mee brengen. Het geeft je interieur karakter en levendigheid.

Deze moderne versie van de klassieke stijl brengt in plaats van de beladenheid van vroeger veel rust met zich mee en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Wil je deze sfeer nou ook thuis proberen, of zien hoe het zou staan in jou interieur? Neem even contact op!

Liefs,Fenna Veenstra