Kleuradvies

Kleurinspiratie voor jouw woning

Een beetje kleur in huis kan een wereld van verschil maken. Daarom brengen wij graag inspiratie over zodat jij met een paar simpele tips een groot verschil kan maken in jouw woning. Advies van een professionele interieurstylist kan natuurlijk nooit kwaad!
Of je nu de muren wilt gaan verven, nieuwe meubels wilt kopen of simpelweg een paar decoratieve accessoires wilt plaatsen; het is belangrijk dat je de gekozen kleuren goed afstemt om er een mooi samenhangend geheel van te maken.
In dit artikel gaan wij de mooiste kleurtrends van de laatste jaren beschrijven én kleuren die tijdloos mooi zijn, zowel voor je woning zelf als de invulling ervan.

 

De kleur van het jaar

Ieder jaar kiest Flexa de kleur van het jaar. Traditiegetrouw is deze kleur een enorm populaire kleur die in zo’n beetje iedere woning een positieve impact kan hebben.
De Flexa kleur van het jaar 2021 is de kleur Brave Ground. Deze kleur wordt door Flexa zelf beschreven als een ‘warme en neutrale kleur die zorgt voor bolster en balans in elke kamer’.
Brave Ground is een neutrale mix tussen bruin- en grijstinten. Hierdoor kan de kleur zoals door Flexa zelf aangegeven in iedere ruimte gebruikt worden en hierbij een meerwaarde brengen aan deze betreffende ruimte.

Flexa Expressive

Pastelkleuren

De laatste jaren gebruiken we steeds vaker pastelkleuren in onze interieurs. Deze warme en neutrale tinten kunnen dan ook nergens misstaan. Waar deze tinten normaal gesproken gecombineerd worden met andere neutrale kleuren, zien we de laatste tijd steeds vaker een combinatie met felgekleurde tegenhangers.
Of je nu voor een neutrale look of gedurfde look gaat, zolang jij er tevreden mee bent is het goed! Ben je nog op zoek naar pastelgekleurde verf, of wellicht iets anders? Bekijk de mogelijkheden via Kleurenwaaier.nl en bestel de gewenste verf direct online.

 

 

Neutrale kleuren

Een neutrale kleur klinkt wellicht misschien saai, toch brengt iedere neutrale kleur al meer leven in de brouwerij dan een doorsnee witte muur. De volgende kleuren zijn de laatste jaren ontzettend populair:

Grijstinten Het makkelijke met grijstinten in huis is dat je het met iedere kleur kan combineren. Waar sommige kleuren onderling kunnen vloeken, versterkt grijs deze kleuren alleen maar. Hierdoor hoef je niet je hele huis om te toveren om er een mooi geheel van te maken. Verf je muren simpelweg grijs en je creëert direct een andere sfeer in huis.

Grijstinten interieur

 

Groentinten Ons groeiende gevoel van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn toont zichzelf steeds vaker in onze huizen. We zien steeds vaker een organische look in huis die versterkt wordt met groentinten. Groen is er uiteraard in vele smaken, het is aan te raden om voor een lichte tint te gaan. Niet alleen combineert dit makkelijker, het zorgt ook voor een ruimer gevoel in huis ten opzichte van donkere groentinten.

 

 

 

 

meubelvoorstel heemskerk

 

Bruintinten Met bruintinten bedoelen we eigenlijk de lichtere bruintinten zoals beige of een zandlook. Dit creëert veel meer leven in de brouwerij dan een simpele witte verf en is daarnaast in enorm veel tinten en smaken te verkrijgen. Je zult dus altijd wel een bruintint vinden die bij jou past.

 

Zwart- en wit tinten

Waar we het hierboven voornamelijk over de kleuren van je muren hebben gehad, is het natuurlijk ook belangrijk om de daadwerkelijke inboedel te behandelen. Mocht je moeite hebben met kiezen van accessoires of decoratie, weet dan dat zwarte en witte tinten nooit slecht zullen staan.

Of je nu een groene muren hebt, of wellicht wel knalroze, wit en zwart combineren altijd! Jij hoeft enkel het gewenste item te kiezen en klaar is kees! Mocht je toch moeite hebben, bekijk dan eens de mogelijkheden voor een geheel interieurontwerp. Wij helpen je meer dan graag verder!