vakantie in eigen huis

Vakantie in eigen huis

Vakantie thuis vieren – zó maak je jouw interieur zomer-klaar!

Er zijn verschillende redenen om niet op vakantie gaan, maar helaas zal het coronavirus dit jaar de meest voorkomende reden zijn. Toch zitten er best wat voordelen aan thuis blijven: je bespaart natuurlijk veel geld en je hoeft niet vroeg op om broodjes te halen of een ligbedje te claimen bij het zwembad. Je vakantie thuis vieren kan dus een feestje zijn, en met deze tips maak je jouw interieur daar helemaal klaar voor!

opfrissen met kleur

Een simpele verandering in het interieur is het vervangen van de kussens op de bank. Vervang de huidige kussens door kussens met een zomers kleurtje. Het plaid kan tijdelijk opgeborgen worden, want daar is het toch te warm voor (fingers crossed!). Meer interieurtips over kleur in je interieur vind je in deze blog: ‘Interieur opfrissen met kleur’

Een kleur bepaalt voor een groot deel de sfeer in het interieur. Het kan een ruimte visueel groter of juist kleiner maken en zelfs je stemming bepalen. Zo straalt de kleur rood kracht uit, maar ook liefde en gevaar. Geel geeft je energie, het maakt je vrolijk en het reflecteert het licht dat binnenvalt. Geel is dus erg geschikt voor de hal, de kinderkamer of om een donker hoekje op te fleuren en ideaal voor het zomergevoel in de huis. Helemaal vakantie in eigen huis -proof!

zomergevoel

Groen is de kleur van de natuur en werkt ontspannen en dat is ook precies wat we willen tijdens de thuisvakantie. Met groene planten haal je buiten naar binnen en verleng je de woonkamer. Daarbij zijn sommige planten erg goed voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ook een bos bloemen op tafel geeft de ruimte een frisse, vrolijke en zomerse uitstraling.

Om het binnenshuis koel te houden is het belangrijk dat je de ruimte blijft ventileren. Binnen- en buitenzonwering is erg belangrijk. Buitenzonwering werkt 2 keer zo goed als binnen zonwering, maar beide zou optimaal zijn. Zorg dat je overdag de zonneschermen omlaag houdt en de gordijnen sluit. Wanneer het buiten afgekoeld is (s’ avonds, s’ nachts of vroeg in de ochtend) kun je alle ramen tegen elkaar open zetten zodat het huis door kan luchten.

Met deze tips heb je de basis in huis gehaald voor een zomers gevoel, maar er zijn ook nog andere dingen die bijdragen aan het zomerse gevoel.

 

Vergeet jezelf namelijk ook niet te verwennen met lekker eten en drinken. Haal alle boodschappen voor de week, want dan hoef je een week even niet naar de supermarkt. Haal bijvoorbeeld ook vlees voor de barbecue en benodigdheden om eigen cocktails te kunnen maken en vergeet daarbij de verse muntblaadjes niet voor die overheerlijke mojito’s en uiteraard afbakbroodjes en jus dorange voor een perfect ontbijtje elke ochtend!

Mocht je voor het ultieme vakantiegevoel gaan kun je er natuurlijk ook voor kiezen NIET zelf te gaan koken. Bestel eten bij je favoriete restaurant, reserveer een plekje op een terrasje ergens op een zonnige plek of haal het eten ‘af’ en zoek een leuke picknickplek in de buurt. Maar houd hierbij wel de richtlijnen en de 1,5 meter ‘regels’ in acht. Drukke plekken zijn hierbij natuurlijk af te raden maar door heel Nederland zijn onwijs veel picknick bankjes en mooie plekken te vinden. Ga eens op onderzoek uit!

Wasgoed (en andere huishoudelijke taken) Ja, dat is wel een mood-killer op het gebied van een vakantiegevoel/ staycation. Zorg dat het huishouden op orde is voor je de vakantie in eigen huis begint. En je wasgoed kan best een weekje wachten.. in de koffer zit immers ook nooit al teveel kleding.

Maak je tuin/balkon zomerklaar! Hierover lees je meer in deze blog

Lees je veel boeken of tijdschriften tijdens je vakantie? Haal dan alles wat je leuk vind in huis!

En als laatste tip; zet je mail op ‘out of office’

Mocht je nou toch niet in je eigen huis willen blijven deze zomer, is het wellicht een idee om voor een weekje met vrienden te wisselen van huis! Of zijn er bekenden waar je een weekje voor op het huis kunt ‘passen’

Liefs, Noa van Atten